Dit hangt af van een aantal factoren:

CE rijbewijs

Heb je het C rijbewijs en code 95 al en wil je graag een CE rijbewijs halen? Dit kost gemiddeld €3500 en dit betalen wij voor 100%. Deze opleiding is voor jou dus kosteloos.

 

C rijbewijs + code 95

Heb je een B rijbewijs en wil je graag aan het werk als vrachtwagenchauffeur? Dan is het nodig om een rijbewijs C + code 95 te halen. Dit kost gemiddeld €4500 op basis van 25 lesuren. Wil je nog doorgaan om ook het CE rijbewijs te behalen, dan komt hier nog €3500 bij. Je betaalt zelf maar 15% van deze kosten, de overige 85% neemt Transport Masters voor haar rekening.

Natuurlijk hoef je deze 15% niet in een keer te betalen! De eigen bijdrage wordt door middel van een wekelijks bedrag ingehouden op jouw loon, vanaf het moment dat je tijdens de opleiding aan het werk gaat. Hierdoor heb je het grootste gedeelte van jouw eigen bijdrage al afbetaald als je de opleiding afrond!

 

En wat nou als ik niet in 1x slaag voor mijn examen?

Geen probleem. Je kan dan starten met extra rijlessen om vervolgens herexamen te doen. De kosten voor deze extra lessen en herexamen komen voor jouw rekening en worden door middel van een wekelijkse terugbetaling ingehouden op je loon.

 

Wat ga ik verdienen als vrachtwagenchauffeur?

Het salaris is afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert. Aan de hand hiervan delen we je in volgens de CAO Beroepsgoederenvervoer. Binnen de schalen kan je groeien op basis van ervaringsjaren.

De meeste startende chauffeurs zitten in loonschaal C (bakwagen) of D (trekker-oplegger). De salarissen starten bij ongeveer €2200 bruto per maand op basis van 40 uur per week. Dit is exclusief overuren en toeslagen, zoals verblijfskostenvergoeding.