Roberts reis als chauffeur bij Transport Masters

Indeed updates 37

Roberts reis als chauffeur bij Transport Masters

In de wereld van Transport en Logistiek zijn gemotiveerde chauffeurs onmisbaar. Een voorbeeld hiervan is Robert van Mourik (20), die zijn reis begon via Transport Masters en zijn C en CE rijbewijzen behaalde. Met een passie voor transport rijdt hij alweer een aantal jaar in de vrachtwagen en is volgens hem geen dag hetzelfde.

Met de paplepel ingegoten

Van jongs af aan reed Robert al met zijn vader mee op de vrachtwagen. De affiniteit met de transportsector werd hem met de paplepel ingegoten. Hij herinnert zich nog goed dat hij als klein mannetje opgehaald werd met de grote wagen. "Eigenlijk wilde ik al chauffeur worden sinds ik vier jaar oud was.", vertelt Robert. Zijn passie voor de weg en transport bleef groeien en uiteindelijk maakt hij de beslissing om de overstap te maken naar vrachtwagenchauffeur.

Van management naar chauffeur

Van Mourik startte zijn carrière in de loods van een opslagbedrijf, waar hij een leidinggevende rol had. Snel merkte hij op dat het van binnen toch ging borrelen om de stap te maken naar het chauffeursvak. “kantoorwerk was eigenlijk toch niks voor mij. Het rijden met de vrachtwagen vond ik gewoon het allerleukste en toen dacht ik: ik ga het ook gewoon zelf doen!” Via zijn vorige werkgever kwam hij terecht bij het opleidingstraject van Transport Masters.

Het opleidingsprogramma is niet alleen gericht op het behalen van een rijbewijs, maar ook op de ontwikkeling en bijbehorende begeleiding om een succesvolle chauffeur te worden. De jonge chauffeur ervaarde de begeleiding als goud. “Er wordt echt serieus met je meegedacht. Ik wilde graag een opleidingsinstituut bij mij in de buurt, vanwege de reistijd. Dat was geen enkel probleem en werd snel geregeld. ”

Bloemen en planten

Naast begeleiding, bekijken de coaches samen met de kandidaat welke functie en bedrijf het beste bij de kandidaat past. Voor Robert was de keuze snel gemaakt, want hij wilde graag in de bloemen en planten werken. Transport Masters maakte vervolgens een op maat gemaakt opleidingstraject om zo het beste resultaat te behalen. Ondanks dat corona meespeelde en de wachttijden langer waren, haalde opleidingskandidaat Robert binnen een jaar zijn C en CE rijbewijs.

Niemand valt buiten de boot in de transportwereld

Voordat Robert als chauffeur aan de slag ging, was hij bang dat hij wellicht buiten de boot zou vallen in de transportwereld. “Ik dacht misschien accepteren ze me daar niet, maar niks is minder waar. Iedereen wordt geaccepteerd zoals hij of zij is en dat vind ik het mooie aan dit vak.” Nog steeds geniet de jonge chauffeur met volle teugen van zijn baan als bakwagenchauffeur. Zijn reis is nog lang niet voorbij en wie weet wat de toekomst hem gaat brengen.

Wil jij net als Robert ook chauffeur worden? En weet je niet zo goed hoe je hiermee kunt beginnen? Bij Transport Masters helpen we je! Bekijk openstaande vacatures.