Payroll, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Indeed updates 39

Ook personeelszaken en salarissen uitbetalen zijn daar vaak een onderdeel van. Dit zijn werkzaamheden waar jij je tijd als ondernemer liever niet aan verspeelt! Natuurlijk kan jij deze ‘administratieve rompslomp’ ook uit handen laten nemen via een payroll constructie . In dit artikel leggen wij alles uit over payroll .

Wat is payroll?

De letterlijke definitie van payroll is loonlijst. Dit verklapt gelijk al een beetje waar het begrip om draait. Kiest een bedrijf voor de optie payrolling? Dan dragen zij de verantwoordelijkheid van werkgeverschap over aan een payrollbedrijf. De werknemer komt dan niet bij hen op de loonlijst, maar bij het payrollbedrijf.


Payroll is tijdens de jaren negentig in Nederland ontstaan. Uitzendbureaus gebruikten payroll in eerste instantie voor een (dienst) korting bij het uitzenden. De dienst werd populairder en payroll werd steeds meer ingezet als extra dienst. Inmiddels is payroll niet meer weg te denken uit Nederland.


De voordelen van payroll

Zodra een payrollbedrijf een werknemer in loondienst heeft, nemen zij een aantal zaken uit handen . Allereerst sluiten zij een arbeidscontract af met de werknemer. Vervolgens regelen zij alle personeelszaken. Denk aan salarisadministratie, verzuimbegeleiding, pensioenpremies en juridische zaken als verzekeringen.


Natuurlijk brengt de dienst veel voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is gemak. Payroll biedt simpelweg gemak en tijdwinst. Werkgevers kunnen zorgeloos doorgaan met hetgeen waar zij goed in zijn ‘ondernemen’, terwijl het payrollbedrijf de andere verplichting oppakt. Het payrollbedrijf beschikt daarnaast over voldoende kennis van personeelszaken. Bezorgdheid over de aanpak van ziekteverzuim of onjuiste uitbetalingen van salarissen, is nergens meer voor nodig.


Payroll sectoren transport en logistiek

Ook in de sectoren transport of logistiek kan payroll worden ingezet. In deze sectoren is sprake van snel veranderende wet- en regelgevingen. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te blijven, zodat je als werkgevers niet voor verrasingen komt te staan. Verzekeringen, buitenlandse documenten en het bijhouden van uren zijn in deze sectoren ook onmisbaar en zeer belangrijk.


Transport Masters is een payrollbedrijf dat alleen werkt met bedrijven in de sectoren transport en logistiek. Wat de reden hiervan is? Doordat je altijd op de hoogte moet zijn van veranderende wet- en regelgevingen, is het zo fijn dat het payrollbedrijf zich alleen richt op de tak van beroepsgoederenvervoer.


Meer informatie over payroll of payrolling in de sectoren transport & logistiek? Stel je vraag gerust aan Gemma via het nummer 0174 – 628 008 of mail naar info@transportmasters.nl.