Investeer op tijd in het opleidingstraject voor gemotiveerde en deskundige medewerkers

Indeed updates 35

De transportsector blijft constant in beweging. Werkgevers zoeken voortdurend naar vrachtwagenchauffeurs om hun bedrijfsactiviteiten soepel te laten verlopen. Daarom bieden wij bij Transport Masters de unieke kans om jouw huidige of nieuwe medewerkers op te leiden tot vrachtwagenchauffeurs. Wat belangrijk is om over na te denken: begin op tijd met het opleidingstraject!

Waarom is het zo belangrijk om tijdig te starten? Het antwoord is simpel: het opleidingstraject kan langer duren dan je misschien verwacht. Dit hangt af van  verschillende factoren zoals drukte bij rijscholen en het CBR, maar ook de voortgang van kandidaten. Stel je voor dat een kandidaat in oktober begint met zijn proefmaand bij Transport Masters. Dit lijkt misschien een vroege start, maar houd er rekening mee dat deze kandidaat dan in maart zijn rijbewijs behaalt en als C-chauffeur aan de slag kan. Dat betekent dat het opleidingstraject in totaal ongeveer zes maanden duurt. En dit is slechts een ruwe schatting, omdat het daadwerkelijke tijdsbestek kan verschillen. Om je een beter beeld te geven van de duur van het opleidingstraject, hebben we een tijdlijn opgesteld:

Wervingsproces kandidaat: in deze fase gaan we op zoek naar een geschikte kandidaat. Dit kan variëren en is afhankelijk van beschikbare kandidaten.

Proefmaand: de proefmaand duurt een maand. In deze maand gaat de kandidaat voor jou aan de slag om te kijken of hij of zij past bij jouw bedrijf.

Testdag STL: dit wordt in dezelfde week of de week erna aangevraagd. Hierin gaat de kandidaat rijden op een vrachtwagen en vervolgens legt hij/zij een aantal toetsen af.

Starten met lessen: de planning bij rijscholen loopt snel vol en er zijn vaak beperkte plekken beschikbaar bij het CBR. Daarnaast is de wachttijd voor herexamens langer vanwege de beschikbaarheid. Voor C-chauffeurs bestaat het traject uit drie theorievakken met lessen en examens, gevolgd door praktijklessen en examens. De opleiding voor CE-chauffeurs bevat alleen praktijklessen en examens.

Verspil geen tijd met opleiden!

Een veelvoorkomend misverstand is dat het beter is om aan het einde van het jaar of aan het begin van het nieuwe jaar te beginnen, omdat het dan rustiger is. Wanneer je pas op dat moment kijkt naar beschikbare plekken voor opleiden, loop je het risico dat je tijdens drukke piekmomenten met lessen zit.

Wil jij als werkgever op het juiste moment over gekwalificeerd personeel beschikken? Maar je hebt niet mogelijkheid en tijd om medewerkers te begeleiden tijdens een opleiding? Investeer op tijd in het opleidingstraject via Transport Masters voor gemotiveerde en deskundige medewerkers! Neem vandaag nog contact met opleidingscoach Madelon! Bel dan naar 0174 - 403 635 of mail naar info@transportmasters.nl.