Davy werd geïnspireerd door zijn vader en zit nu ook achter het stuur

Indeed updates 2023

Tijd voor regelmaat

Davy begon als kok achter het fornuis, waar hij in verschillende restaurants heeft gewerkt, waaronder een Engels ‘restaurant’ in het Centraal Station van Rotterdam. ‘Het leven als kok is niet heel regelmatig werk’, vertelt Davy. ‘Ik en mijn vrouw hadden een kinderwens en daarbij hoort een regelmatiger leven’. Zijn leven als kok maakte plaats voor een plek in de zorg, maar daar stond hij ook in de keuken. Uiteindelijk nam hij daar zelfs de leiding over en werd hij hoofd van de keuken. Maar na verloop van tijd was het werk een beetje uitgestorven. 'Er werd steeds minder gekookt en dat maakt het werk minder leuk', vertelt hij.

Van monteur tot directie

Hij maakte een andere stap, Davy kreeg de kans om als monteur aan de slag te gaan bij een ander bedrijf. Hij greep de kans met beide handen aan. Na er een paar jaar te hebben gewerkt, heeft hij flink wat kennis en ervaring opgedaan. Met 22-23 jaar aan ervaring klom hij op van vertegenwoordiger tot aan de top van de ladder, tot directieniveau! Er werd hem gevraagd om het bedrijf over te nemen, dit zag Davy niet zo zitten ook door de hoge verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt.

Davy werd geïnspireerd door zijn vader en zit nu ook achter het stuur

Toen kwam de advertentie langs die zijn aandacht trok, Transport People was op zoek naar chauffeurs. Hij heeft op de advertentie gereageerd en werd teruggebeld door een medewerker. Hij werd goed geholpen om te kijken wat de mogelijkheden zijn om eventueel zijn opleidingstraject te starten bij Transport Masters. ‘Ik ben ook erg blij dat mijn vrouw achter deze keuze stond’, vertelt hij. Ook gaf zijn vader hem inspiratie: ‘mijn vader is internationaal vrachtwagenchauffeur geweest, dus ik wilde ook een groot voertuig besturen’.Bij Transport Masters wordt alles netjes geregeld

Transport Masters heeft een belangrijke rol gespeeld in Davy’s opleidingstraject. ‘Alles is tot in de puntjes geregeld bij Transport Masters. Ik hoef niet constant om hulp te vragen. Alles wordt netjes voor me geregeld. Als ik ergens onduidelijk over was, kreeg ik altijd snel antwoord. Vooral het contact met Madelon was erg prettig en behulpzaam’.

Hij begon met een chauffeursopleiding en slaagde erin zijn Code 95 en C-rijbewijs in één keer te behalen. Via DON Opleidingen heeft hij na twee pogingen zijn CE-rijbewijs gehaald.

Voor de toekomst heeft Davy nog plannen om zijn ADR-certificaat te halen. Hij geeft toe dat zijn grootste uitdagingen vooral te maken hadden met de zenuwen en het achteruit rijden met een trekker en trailer, ook bij het nauwkeurig aandokken. Maar toch heeft hij bewezen dat hij het kan!

‘Met mijn werk vervoer je alles, van tandenborstels tot aan bevroren vlees’.
Bij de werkgever van Davy, is geen dag hetzelfde. Deze transportmaatschappij in Spijkenisse handelt in allerlei soorten vracht. Davy's taken gaan over het 'ziphandelen', waarbij hij de lading ophaalt bij een laadadres van shiphandlers. Deze lading varieert enorm, afhankelijk van welk schip hij moet bevoorraden. Of het nu gaat om een ​​kleine levering van drie pallets of een grote zending van zeventien pallets met voedsel, Davy zorgt ervoor dat alles op tijd en in goede staat bij het schip wordt afgeleverd. Van tandenborstels tot bevroren vlees, hij ziet alle soorten vracht voorbijkomen en zorgt ervoor dat het op het juiste schip terechtkomt.

Houd je doel voor ogen: ‘Je einddoel is dat jij chauffeur wilt worden’.
‘Vooral het doel voor ogen blijven houden, gewoon blijven willen. In de keuzes die je maakt, wel bewust zijn. Uiteraard is er bij elk werk mindere kanten. Laat je daardoor niet uit het veld slaan. Je eind doel is dat jij chauffeur wilt worden. Laat je niet ompraten door anderen’!